Arabii șochează: Salariul oferit lui Messi, confirmat din două surse

Arabii șochează: Salariul oferit lui Messi, confirmat din două surse

De ani buni există o dilemă la care nimeni n-are, deocamdată, un răspuns concret: ce se va întâmpla cu țările din zona Golfului Persic, când ele vor rămâne fără petrol și gaze naturale?

Lionel Messi, tot mai aproape de o plecare de la PSG. FOTO: Arhiva Adevărul

În schimb, avem un răspuns clar pentru o altă întrebare: ce se întâmplă, când petrodolarii sunt, efectiv, fără număr și n-ai ce face cu banii? Qatar, de pildă, a organizat un Mondial într-un oraș, Doha, cât două sectoare din București. Iar saudiții fac de ceva timp niște investiții incredibile în sport. După ce au dus o etapă de Formula 1 în Jeddah și au ajuns să organizeze Supercupa Spaniei la ei în țară, mai nou, conducătorii sportului din Regat și-au propus să facă o colecție impresionantă de vedete în campionatul lor de fotbal.

Primul pas? Aducerea lui Cristiano Ronaldo (38 de ani) la Al-Nassr Riad, în schimbul unui salariu stagional de 200 de milioane de euro. Încă de atunci, au început tatonările și cu Lionel Messi (35 de ani). Căruia Al-Hilal Riad i-a oferit, într-o primă fază, 395 de milioane de dolari pe an, informația fiind furnizată chiar de CNN. Iar acum, pe fondul răcirii relațiilor Messi – PSG, Al-Hilal a reluat asaltul pentru transferul lui Messi, cu un contract de 400 de milioane de euro pe an!

Messi a primit <<mama tuturor ofertelo>>“, a titrat ziarul spaniol „Marca“. Iar informația are deja o a doua sursă credibilă. Pentru că a fost publicată și de jurnalistul Fabrizio Romano, specialist în transferurile internaționale. Doar că Romano a insistat că prioritatea căpitanului Argentinei e rămânerea în Europa, motiv pentru care o revenire la Barcelona, la doi ani după mutarea la PSG, e în cărți.

În ciuda dorinței lui Messi de a juca în Europa, la cel mai înalt nivel, puterea de convingere a banilor i-ar putea schimba opțiunea. Cum s-a văzut deja, în cazul lui Cristiano Ronaldo. Și portughezul ar fi vrut să joace, în continuare, în Liga Campionilor, dar acum dă goluri în meciuri cu Al-Adalah, Abha și Damak. Iar Messi îi poate deveni, din nou, rival, ca atunci când cei doi erau la Real Madrid și Barcelona, dacă și Leo va accepta oferta care l-ar face cel mai bine plătit fotbalist din istorie.

11

goluri și 2 pase decisive are Cristiano Ronaldo, în cele nouă apariții în prima ligă saudită pentru Al-Nassr Riad.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...