Arad: 20 de migranţi, prinşi la frontieră într-un autocamion sau încercând să treacă în Ungaria prin câmp

Arad: 20 de migranţi, prinşi la frontieră într-un autocamion sau încercând să treacă în Ungaria prin câmp

Poliţiştii de frontieră au prins, în ultimele 24 de ore, 20 de migranţi din Siria, Irak şi Afganistan când încercau să treacă frontiera,, ascunşi într-un autocamion sau traversând pe jos un câmp.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în timp ce era verificat un autocamion condus de un cetăţean turc, au fost descoperiţi şapte migranţi.

Poliţia de Frontieră Arad precizează că şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, uşi termopan pentru o societate comercială din Belgia.

"Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, solicitanţi de azil în România", informează Poliţia de Frontieră.

În judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Girişu de Criş au prins 13 străini care mergeau pe jos, pe câmp, spre ţara vecină. În urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak şi Siria, având vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria