Arad: 21 de migranţi au fost prinşi ascunşi în camioane cu mărfuri care urmau să iasă din ţară

Arad: 21 de migranţi au fost prinşi ascunşi în camioane cu mărfuri care urmau să iasă din ţară

Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au prins, în ultimele 24 de ore, 21 de migranţi din mai multe ţări care au încercat să iasă din România ascunşi în trei camioane cu mărfuri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, majoritatea migranţilor au fost depistaţi la punctul de control Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aliaje din aluminiu şi obiecte sanitare pentru societăţi din Italia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, cincisprezece cetăţeni străini", a informat sursa citată.

În urma verificărilor s-a constatat că migranţii sunt din Eritreea, Afganistan şi Etiopia, având vârste cuprinse între 14 şi 37 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borş, într-un camion condus de un bărbat din Republica Moldova au fost descoperiţi, ascunşi în remorcă, şase migranţi din Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...