Arad: 240 de paturi sunt instalate într-un spital de campanie amenajat în centrul expoziţional al CCIA

Arad: 240 de paturi sunt instalate într-un spital de campanie amenajat în centrul expoziţional al CCIA

Un număr de 240 de paturi sunt în curs de instalare într-un spital de campanie care este amenajat în centrul expoziţional "Expo Arad" al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA), au anunţat, joi după-amiază, autorităţile din Arad, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută online.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat că amenajarea spitalului va fi încheiată în câteva zile, iar aici vor fi trataţi pacienţi cu forme uşoare şi medii ale COVID-19, dacă se epuizează locurile disponibile în centrele medicale folosite în prezent.

"Va fi un spital de suport COVID-19. (...) Eu sper să nu avem nevoie de el, dar, după cum se vede, numărul îmbolnăvirilor creşte şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu", a spus Cionca.

El a precizat că din bugetul CJ au fost alocată, joi, o sumă de peste un milion de euro pentru dotarea spitalului de campanie.

"Se vor crea circuite de delimitare între cei contaminaţi şi cei sănătoşi. (...) Avem două săli de câte 120 de paturi, am aprobat şi structura, care va fi în subordinea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Am aprobat în jur de 140 de posturi, de angajări urmând să se ocupe conducerea spitalului", a declarat preşedintele CJ Arad.

Vicepreşedintele CJ Sergiu Bîlcea a spus, la rândul său, că vor fi amplasate 22 de containere, care vor servi drept vestiare, grupuri sanitare şi zonă de decontaminare.

"Suntem prima administraţie din România care construieşte un spital de campanie, altele fiind amenajate doar de Armată", a mai spus Bîlcea.

Autorităţile au precizat că în spitalul de campanie vor lucra inclusiv medici de familie şi medici specialişti din ambulatoriul Spitalului Judeţean.

Suprafaţa totală pusă la dispoziţie de CCIA în cele două hale este de 4.500 de metri pătraţi, iar amenajările sunt finanţate în cu fonduri provenite din mediul privat, în urma unor donaţii, dar şi cu fonduri publice locale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...