Arad: 70 de migranţi au fost prinşi în tentativă de trecere ilegală a frontierei, într-o singură noapte, la Nădlac II

Arad: 70 de migranţi au fost prinşi în tentativă de trecere ilegală a frontierei, într-o singură noapte, la Nădlac II

Mai multe grupuri de migranţi, în total 70 de străini din trei ţări, au fost descoperite încercând să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II.

Primul grup a fost descoperit într-un camion înmatriculat în Turcia, condus de un turc de 46 de ani. Acesta declarase că transportă grupaje metalice pe ruta Turcia-Polonia, însă în urmă verificării semiremorcii, poliţiştii de frontieră arădeni au observat că sigiliul este deteriorat.

"În interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, douăsprezece persoane. În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni turci, unsprezece adulţi şi un minor, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 45 ani, iar minorul în vârstă de 4 ani", precizează un comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră Arad şi IGPF.

Câteva ore mai târziu, a fost verificat un alt camion, condus tot de un turc, în vârstă de 43 de ani, care a spus că transportă tot grupaje metalice în Polonia. În interiorul semiremorcii au fost găsiţi 31 de migranţi, dintre care 29 adulţi cu vârste 19 şi 42 de ani şi doi minori în vârstă de 11, respectiv 16 ani. Aceştia provin din Siria şi Turcia.

Într-un al treilea camion verificat, condus tot de un turc, de 49 de ani, care transporta în Polonia role din aluminiu, au fost găsiţi 18 cetăţeni din Turcia şi Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani.

Imediat după verificarea celui de-al treilea camion, la PTF Nădlac s-a prezentat un român de 21 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în România şi a spus că transportă plăci OSB în Slovacia. Şi în acest caz, în compartimentul marfă au fost descoperiţi ascunşi nouă bărbaţi din India, cu vârste cuprinse între 23 şi 44 ani, care deţineau permise de şedere româneşti eliberate în scop de muncă.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru încălcarea regimului frontierei, în cazul migranţilor, şi trafic de migranţi, în cazul şoferilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria