Arad: Anchetă a procurorilor după numeroasele cazuri de COVID-19 confirmate la căminul de bătrâni din Sântana

Arad: Anchetă a procurorilor după numeroasele cazuri de COVID-19 confirmate la căminul de bătrâni din Sântana

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după infectarea cu noul coronavirus a aproximativ 30 de beneficiari şi angajaţi de la Căminul de bătrâni ''Altenheim Sanktana'' din oraşul Sântana.

Conform unui comunicat de presă remis, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, cercetările au loc in rem.

O anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost anunţată, anterior, şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în urma cazurilor de COVID-19 descoperite în rândul beneficiarilor şi angajaţilor unui centru de îngrijiri persoane vârstnice cu dizabilităţi din oraşul Pecica.

Autorităţile de sănătate publică din Arad au efectuat peste 600 de teste pentru COVID-19, în toate căminele de bătrâni din judeţ, fiind depistaţi 35 de beneficiari şi 15 angajaţi bolnavi.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, declarase, luni, că au fost efectuate teste în 25 de centre de îngrijire persoane vârstnice, iar în 20 nu au fost descoperite probleme, în timp ce în cinci există persoane infectate.

Cele mai multe cazuri sunt confirmate la căminul din Sântana, respectiv şapte angajaţi şi 22 de beneficiari.

La căminul din Pecica sunt şapte angajaţi şi 10 beneficiari confirmaţi cu noul coronavirus, iar la căminul din comuna Dorobanţi sunt doi beneficiari testaţi pozitiv.

Totodată, la adăpostul de noapte din municipiul Arad a fost confirmat bolnav un beneficiar, iar la un cămin de vârstnici care aparţine de Primăria Arad există un angajat bolnav. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…