Arad: Cinci migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Arad: Cinci migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Cinci migranţi din Afganistan şi Turcia au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră arădeni, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un TIR încărcat cu vopsea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad, TIR-ul în care se aflau migranţi a fost oprit pentru verificări în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Şoferul este bulgar şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, vopsea pentru o societate comercială din Germania.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, solicitanţi de azil în România", se arată în comunicat.

Vineri dimineaţă, în apropiere de oraşul Nădlac, la 100 de metri de linia de frontieră, au fost prinse două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp. Acestea sunt din Turcia, în vârstă de 27, respectiv 44 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...