Arad: Cinci minori, cercetaţi pentru că ar fi profanat 11 morminte în cimitirul reformat din Vânători

Arad: Cinci minori, cercetaţi pentru că ar fi profanat 11 morminte în cimitirul reformat din Vânători

Cinci minori din localitatea Vânători sunt cercetaţi de poliţişti pentru profanare de morminte, după ce în urma unor percheziţii au fost găsite inclusiv fotografii şi filmări făcute în cimitir.

UDMR Arad a reclamat că 11 cruci de morminte au fost vandalizate, fiind sparte şi doborâte, în cimitirul reformat din Vânători.

Într-un comunicat transmis presei, preşedintele UDMR Arad, Petru Farago, a numit "inadmisibilă" distrugerea crucilor de morminte.

"Sper că autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei şi vor fi condamnaţi cât mai curând posibil", scrie în comunicat Petru Farago, care a cerut Poliţiei "ca de acum încolo să facă tot posibilul să prevină astfel de vandalisme".

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a informat, vineri, că poliţiştii din Chişineu-Criş au făcut cinci percheziţii domiciliare în Vânători.

"În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificaţi cinci minori din localitate, aceştia fiind bănuiţi de distrugerea a 11 monumente funerare dintr-un cimitir de pe raza localităţii. De la domiciliile celor bănuiţi au fost ridicate dispozitive audio-video cu filmări şi fotografii cu valoare probatorie", arată IPJ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...