Arad: Circa 2.500 de persoane au protestat vineri seară

Arad: Circa 2.500 de persoane au protestat vineri seară

Circa 2.500 de persoane au protestat vineri seară la Arad față de actele normative din domeniul Justiției adoptate marți de Guvernul Grindeanu.

* LIVE UPDATE Protest în București: Peste 90.000 de persoane în Piața Victoriei (FOTO)

Acțiunea a început la ora 18,30, în Piața Revoluției, pe platoul din fața Palatului Administrativ, unde inițial s-au strâns 50-60 de persoane.

Ulterior, numărul protestatarilor a început să crească, astfel că la ora 20,00, numărul acestora depășise 1.000, oamenii continuând să vină din toate direcțiile pentru a se alătura protestatarilor aflați deja în piață. După o jumătate de oră, numărul celor din piață a început să se apropie de 2.000.

Manifestanții au venit cu un amplificator portabil, cu portavoce și foarte multe vuvuzele. Cei mai mulți aveau pancarte cu diverse mesaje adresate Guvernului Grindeanu, PSD și liderului Liviu Dragnea.

Protestatarii au traversat piața, la fel ca și în serile precedente, au fluturat drapele tricolore, au ridicat pancarte și au scandat diferite lozinci, cum ar fi: 'Hoții!', 'Rușine să vă fie!', 'DNA vine să vă ia!'; 'Dragnea nu uita, România nu-i a ta!', 'PSD, ciuma roșie!'.

După ora 20,00, cei aflați în piață s-au încolonat și au pornit în marș pe bulevardul Revoluției, până în Piața Podgoria și înapoi, escortați de polițiști și jandarmi. Pe traseu li s-au alăturat alți arădeni, astfel că la revenirea în Piața Revoluției, numărul protestatarilor, de toate vârstele, a fost de circa 2.500.

După ora 22,30, numărul participanților a început să se reducă, dar cei mai mulți au spus că vor veni în stradă și sâmbătă seară.

Fel ca și în serile precedente, nu au fost înregistrate incidente între protestatari și forțele de ordine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…