Arad: Coloană de camioane de aproximativ 15 kilometri înainte de PTF Vărşand, unde se aşteaptă zece ore

Arad: Coloană de camioane de aproximativ 15 kilometri înainte de PTF Vărşand, unde se aşteaptă zece ore

O coloană de camioane lungă de aproximativ 15 kilometri s-a format, marţi, pe DN 79A înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, unde şoferii aşteaptă zece ore pentru a trece graniţa, aglomeraţie fiind şi la Nădlac II, unde se aşteaptă cinci ore în coloană pe autostrada A1.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Vărşand sunt deschise trei artere de control pentru traficul greu, dar se aşteaptă cel puţin 580 de minute.

La Nădlac II sunt deschise cinci artere pentru camioane, dar se aşteaptă 300 de minute, iar la Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 60 de minute.

Poliţia de Frontieră Arad a transmis un comunicat în care arată că traficul greu este intens pentru că intrarea camioanelor în Ungaria nu a fost permisă în perioada Paştelui Catolic.

"Ca urmare a faptului că, în perioada Paştelui Catolic, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria. În acest sens, conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, de la ridicarea restricţiilor (luni seara la ora 23,00), prin punctele de trecere de la frontiera de vestul României aflate în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile pentru aproximativ 4.700 de automarfare, din care 4.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de autocamioane să evite punctele de ieşire din ţară care sunt aglomerate, informându-se pe site-ul instituţiei cu privire la timpii de aşteptare.

Cu privire la traficul uşor şi turistic, singurul punct în care este aglomeraţie mare este Nădlac II, unde şoferii aşteaptă o oră pentru a trece graniţa în Ungaria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale