Arad: Coloana de camioane formată pe A1 depăşeşte 25 de kilometri

Arad: Coloana de camioane formată pe A1 depăşeşte 25 de kilometri

Coloana de camioane formată pe autostrada A1 înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II depăşeşte 25 de kilometri, conform reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, care informează că şi pe DN 79A, între Vărşand şi Chişineu-Criş, este o coloană de automarfare pe o distanţă de peste 20 de kilometri.

Sute de camioane care se îndreaptă spre graniţa cu Ungaria stau în coloană, care ajunge de la frontieră până în zona oraşului Pecica.

Reprezentanţii DRDP Timişoara au declarat, pentru AGERPRES, că şoferii de camioane aflaţi pe autostradă au transmis imagini în care se vede pe sistemele de navigaţie că stau în coloană la o distanţă de 25 - 26 kilometri de graniţă.

Un şofer din Arad care se deplasează cu marfă în Germania a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul dimineţii de marţi coloana a ajuns la peste 30 de kilometri.

"Eram în coada de TIR-uri până dincolo de Pecica, spre municipiul Arad, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată, din câte ştiu. În ritmul ăsta, cred că sunt norocos dacă trec graniţa la noapte. Eu mai am în jur de 15 kilometri până la graniţă", a spus şoferul.

Echipaje ale Poliţiei Autostrăzi se află pe tot traseul dintre municipiul Arad şi PTF Nădlac II, pentru a se asigura că TIR-urile staţionează pe banda de urgenţă şi nu sunt şoferi care ies din coloană pentru a încerca să se bage în faţă, situaţii întâlnite în trecut şi care au generat blocaje în trafic.

De asemenea, înainte de PTF Vărşand, TIR-urile aşteaptă pe o lungime de peste 20 kilometri, pe DN 79A, până în zona oraşului Chişineu-Criş.

Coloane de camioane s-au format înainte de principalele puncte de trecere a frontierei din vestul ţării după ce Ungaria a ridicat, luni seară, restricţia de circulaţie pentru automarfare. Ţara vecină a impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de joia trecută, ora 23,00, până vineri, ora 23,00, şi de sâmbătă ora 23,00, până luni ora 23,00 (ora României). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?