Arad: Coloane de camioane la ieşirea din ţară prin Nădlac II şi Vărşand, unde se aşteaptă şi 150 minute

Arad: Coloane de camioane la ieşirea din ţară prin Nădlac II şi Vărşand, unde se aşteaptă şi 150 minute

Două coloane de camioane s-au format, marţi, înainte de Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II (autostrada pan-europeană) şi Vărşand (DN 79A), şoferii aşteptând pentru efectuarea formalităţilor de intrare în Ungaria.

Potrivit aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră Române, care monitorizează timpii de aşteptare în punctele de trecere, se înregistrează "un număr mare de mijloace de transport marfă prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară".

Conform sursei citate, în PTF Nădlac II se aşteaptă până la 150 de minute pentru efectuarea formalităţilor, iar la Vărşand se aşteaptă 90 de minute.

Şoferi prezenţi în coloană pe autostradă, înainte de Nădlac, au declarat, pentru AGERPRES, că aşteaptă mai mult decât menţionează autorităţile.

"Este o coloană de cinci kilometri de TIR-uri în spatele meu, eu mai am în faţă vreo 15 TIR-uri şi aştept deja de trei ore", a declarat Ioan Galu, şofer din Arad care se deplasează spre Franţa.

La Nădlac II au fost deschise patru artere de control pentru traficul greu, pe sensul de ieşire din România, la Vărşand sunt deschise trei, iar la Nădlac I, unde se aşteaptă cel mai puţin, respectiv 30 de minute, este deschisă o arteră.

"Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, dar numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de partea ungară", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, de care aparţin punctele din judeţul Arad, Laura Bondar.

Autorităţile de frontieră române au solicitat celor din Ungaria să aloce personal suplimentar, pentru a se forma echipe comune în vederea deschiderii mai multor artere de control.

Tranzitarea frontierelor cu autoturisme, microbuze sau autocare se desfăşoară în condiţii normale, fără timpi mari de aşteptare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...