Arad: Doisprezece migranţi din Irak şi Turcia, prinşi ascunşi în remorca unui tir, la Nădlac II

Arad: Doisprezece migranţi din Irak şi Turcia, prinşi ascunşi în remorca unui tir, la Nădlac II

Arad, 3 mai /Agerpres/ - Un grup format din 12 migranţi din Irak şi Turcia a fost descoperit, vineri, în remorca unui tir, pe sensul de ieşire din ţară de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, şoferul turc fiind cercetat pentru trafic de migranţi.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au verificat, la ieşirea din ţară, un tir condus de un cetăţean turc în vârstă de 46 de ani, care declarase că transportă piese metalice pentru o firmă din Polonia.

În interiorul compartimentului de marfă al TIR-ului, au fost descoperite ascunse 12 persoane, zece adulţi şi doi copii.

"Personale respective au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul este format din zece cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni turci, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, iar minorii fiind în vârstă de 3, respectiv 4 ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în ţara noastră", precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, iar cei 12 străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

La începutul săptămânii, poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au mai descoperit, ascunşi în interiorul unei autoutilitare conduse tot de un cetăţean turc, 16 persoane din Afganistan, Irak şi Siria, care încercaseră să iasă ilegal din România. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…