Arad: Identitatea bărbatului găsit mort în pădure va fi stabilită prin analiză ADN (surse)

Arad: Identitatea bărbatului găsit mort în pădure va fi stabilită prin analiză ADN (surse)

Anchetatorii arădeni vor trimite la Institutul de Medicină Legală Bucureşti probe biologice prelevate de la cadavrul găsit în pădure, pentru a se confirma pe baza profilului genetic că este vorba de urmăritul general Valentin Tamaş, condamnat pentru împuşcarea unui pădurar.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că din cauza stării avansate de putrefacţie în care se află cadavrul, nu se poate stabili identitatea decedatului decât pe baza analizei ADN. Astfel, probe biologice prelevate din rămăşiţele umane vor fi trimise la Bucureşti, pentru a se stabili profilul genetic, respectiv dacă acesta corespunde cu cel al lui Tamaş.

Sursele au mai declarat că poliţiştii au avut suspiciuni privind decesul lui Tamaş, motiv pentru care au căutat din nou în pădurile din zona Gurahonţ. Suspiciunile au plecat de la faptul că, în ultimele săptămâni, la posturile de poliţie din zonă nu au mai fost raportate, de către localnici, urme găsite în pădure, care ar fi fost lăsate de Tamaş.

Corpul a fost găsit într-un loc greu accesibil, la care s-a ajuns după un parcurs de şase ore prin pădure. Sursele afirmă că locul este unul verificat de mai multe ori de poliţişti şi jandarmi, în cadrul operaţiunilor de căutare a fugarului, însă, din cauza vegetaţiei foarte dense, condamnatul nu a fost găsit.

Cu privire la cauzele morţii, anchetatorii nu pot emite deocamdată nicio ipoteză, aşteptând să îşi spună punctul de vedere medicii legişti, însă nu exclud nici posibilitatea unei sinucideri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat, marţi, că "în pădure în zona localităţii Gurahonţ a fost descoperit un bărbat decedat, cadavrul fiind stare avansată de putrefacţie", dar că identitatea nu a fost deocamdată stabilită.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că există indicii că persoana decedată este Valentin Tamaş, urmărit general. Lângă cadavru a fost găsită o armă de vânătoare care i-ar fi aparţinut.

În 10 martie 2017, Valentin Tamaş fusese reţinut după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolul Silvic Gurahonţ, care se afla într-o acţiune de depistare a braconierilor din zonă. Asupra victimei s-a tras atât în timp ce se afla la volanul autoturismului, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Atacatorul a folosit muniţie de tip "poşuri", cartuşe interzise la vânătoare.

Pădurarul a suferit plăgi împuşcate în torace şi într-un picior, recuperându-se medical după tratamente îndelungate.

La sfârşitul lunii martie 2019, Tamaş a fost condamnat definitiv, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Timişoara, la opt ani de închisoare cu executare, însă se afla în stare de libertate şi nu s-a predat după sentinţă. De atunci, el a fost dat în urmărire generală.

În ultimele luni, mai multe acţiuni de căutare au fost organizate de poliţişti, jandarmi şi pădurari, într-o zonă împădurită pe 400 de hectare. În pădurile din zona Gurahonţ au fost găsite urme care se presupune că au fost lăsate de fugar, însă acesta şi-ar fi mutat periodic poziţia, el cunoscând foarte bine locurile, pentru că a copilărit în zonă. Au fost găsite urme de foc sau resturi de animale pe care le-ar fi vânat pentru a se hrăni. Autorităţile au folosit câini antrenaţi, un deltaplan şi o dronă, însă nu au reuşit să-l localizeze pe fugar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale