Arad: Incendiul care a cuprins un supermarket din municipiu a pornit de la un scurtcircuit

Arad: Incendiul care a cuprins un supermarket din municipiu a pornit de la un scurtcircuit

Incendiul care a cuprins marţi seara un supermarket din municipiul Arad a pornit de la un scurtcircuit, care a aprins mărfurile depozitate la etaj, au stabilit pompierii arădeni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat, miercuri, că scurtcircuitul s-a produs la o instalaţie aflată în pod, unde erau depozitate cantităţi mari de mărfuri. Acestea s-au aprins, iar plafonul s-a prăbuşit, astfel că focul s-a propagat rapid şi în magazin, fiind distrus interiorul acestuia.

Cu privire la anunţul iniţial al pompierilor arădeni, care au spus marţi seară că nu au găsit hidranţi în zonă, ceea ce le-a îngreunat intervenţia, ISU Arad a precizat că spre finalul intervenţiei au fost găsiţi trei hidranţi, dar numai unul era funcţional, iar la acesta s-a ajuns prin săpături, pentru că era acoperit cu pământ.

"Din trei hidranţi găsiţi, doi nu funcţionau iar unu avea 'ghearele' de prindere rupte şi nu s-a putut conecta furtunul. Un hidrant era asfaltat şi altul era acoperit de pământ, iar după ce pompierii au săpat, au reuşit într-un târziu să îl folosească pe acesta din urmă. Până în acel moment s-au alimentat în sistem navetă de la aproximativ un kilometru. Obligaţia întreţinerii hidranţilor revine companiei care deţine reţeaua de alimentare cu apă a localităţii", arată ISU.

Cu privire la această situaţie, Compania de Apă Arad a transmis: "Verificarea hidranţilor în municipiu se face periodic. Aseară, echipele Companiei de Apă Arad, sesizate de localnici, au venit în sprijinul pompierilor şi i-au ajutat să identifice hidranţii din zonă. Prezenţa hidranţilor este semnalizată şi prin plăcuţele aplicate pe imobilele din vecinătate. Astfel, din cinci hidranţi aflaţi pe o rază de 150 de metri, patru sunt funcţionali, drept dovadă că pompierii au şi conectat furtunurile la doi dintre aceştia. Un hidrant are sistemul de prindere rupt".

Magazinul, situat în cartierul Gai, a fost distrus în interior, iar flăcările au fost stinse după aproape trei ore. Aproximativ 40 de pompieri din Arad, Ineu, Chişineu-Criş şi Pecica au participat la intervenţie, flăcările fiind limitate înainte să se extindă la case care se află foarte aproape de clădirea magazinului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”