Arad: Locuitorii comunei Săvârșin au primit cu mare tristețe vestea încetării din viață a Majestății Sale

Locuitorii comunei Săvârșin au primit cu mare tristețe vestea încetării din viață a Majestății Sale Regele Mihai și se roagă pentru odihna sufletului său.

"Am primit cu mare tristețe, alături de toți locuitorii comunei Săvârșin, vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai, anunțată de comunicatul Casei Regale. Întreaga comunitate a comunei Săvârșin este în acest moment alături de Familia Regală. Sigur că o delegație din rândul locuitorilor comunei va participa la funeraliile Majestății Sale, care vor avea loc la Curtea de Argeș. Până atunci nu putem decât să ne rugăm pentru sufletul Majestății Sale, ca Dumnezeu să îi așeze sufletul acolo unde merită, după ani și ani de sacrificii în slujba poporului român", a declarat marți, pentru AGERPRES, Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin.

La rândul său, părintele Călin Mădăluță, preot paroh al Bisericii Ortodoxe din comună, a declarat, pentru AGERPRES, că din această seară se vor trage clopotele în memoria Majestății Sale Regele Mihai, iar după Vecernie se va oficia o slujbă de pomenire în memoria acestuia.

"Totodată, în zilele următoare, până când vor avea loc funeraliile Majestății Sale, se vor trage clopotele și vor fi oficiate slujbe de pomenire, după programul ce ne va fi transmis de la Arhiepiscopia Aradului", a adăugat părintele Călin Mădăluță.

Comuna Sâvârșin este situată la o distanță de 90 km de municipiul Arad. Aici se află Castelul regal de la Săvârșin, deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin. Castelul, care a fost confiscat de regimul comunist în 1948, la fel ca toate celelalte proprietăți regale, a revenit în posesia Casei Regale la 1 iunie 2001.

AGERPRES /(A, AS—autor: Ioan Weisl; editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Fostul suveran al României, Regele Mihai I, a murit

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică