Arad: O familie s-a prezentat la frontieră cu documente neoficiale din care reiese că sunt ''traci''

Arad: O familie s-a prezentat la frontieră cu documente neoficiale din care reiese că sunt ''traci''

O familie formată din cinci persoane s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II cu documente de identitate neoficiale, din care reiese că sunt "traci", precum şi cu o maşină radiată din circulaţie, un bărbat fiind imobilizat de poliţiştii de frontieră ungari pentru că a devenit agresiv.

Surse din cadrul PTF Nădlac II au declarat, luni, pentru AGERPRES, că familia a prezentat documente care nu sunt recunoscute de statul român, în care scria că sunt cetăţeni traci, iar pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii lor scria "Tracia".

Bărbatul aflat la volan a intrat în conflict cu poliţiştii de frontieră ungari, care nu a dorit să le permită tranzitarea frontierei din cauza documentelor nerecunoscute de statul român. El a fost imobilizat după ce a devenit agresiv, fiind dus la un sediu din Ungaria al autorităţilor de frontieră, pentru cercetări suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat că "autorităţile din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat cinci cetăţeni români care au prezentat la controlul de frontieră documente nerecunoscute de statul român şi care călătoreau cu un autoturism radiat din circulaţie".

"Cei cinci sunt cetăţeni români, doi adulţi, în vârstă de 31 şi 35 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 8 ani. După stabilirea identităţii, procedură necesară pentru permiterea intrării în România şi continuării călătoriei, poliţiştii de frontieră au permis intrarea în ţară cetăţenilor români. Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari", a declarat sursa citată.

În acest caz, poliţiştii de frontieră arădeni fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina