Arad: Poliţiştii fac cercetări în urma incidentelor provocate de suporteri ai UTA şi Dinamo

Arad: Poliţiştii fac cercetări în urma incidentelor provocate de suporteri ai UTA şi Dinamo

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în cazul incidentelor care au avut loc, duminică, între suporteri ai echipelor de fotbal UTA şi Dinamo, în centrul municipiului Arad, fiind deschise dosare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovirea sau alte violenţe şi distrugere.

"Incidentele între cele două galerii au avut loc în două locaţii din municipiu, un restaurant din zona centrală şi un local (bar) de pe malul Mureşului. În prima locaţie menţionată ar fi existat un scandal, fiind aplicate mai multe lovituri între membrii celor două galerii, în urma cărora s-au spart sticle, pahare şi veselă de pe mese. A fost necesară intervenţia jandarmilor Brigăzii Mobile Timişoara pentru a restabili ordinea", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Mai mulţi suporteri înarmaţi cu bâte au vrut să se bată în centrul oraşului Arad, duminică, înainte cu câteva ore de meciul de fotbal UTA - Dinamo, însă jandarmii i-au oprit înainte de escaladarea conflictului .

Un incident a avut loc pe bulevardul Revoluţiei şi a fost surprins de camere de supraveghere instalate pe clădiri, imaginile ajungând în spaţiul online. În imagini se văd două grupuri de suporteri care au bâte şi care intră în conflict în faţa unui restaurant. Câţiva bărbaţi din tabere adverse se lovesc, însă Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara, prezentă pentru a asigura măsurile de ordine la meci, a intervenit rapid şi i-a dispersat pe protagonişti.

"Vă confirm existenţa unui conflict spontan între suporterii echipei Dinamo şi UTA, care a avut loc în zona unui restaurant de pe bulevardul Revoluţiei. Aproximativ 40 de suporteri ai echipei UTA s-au îndreptat în zona unde se aflau fanii dinamovişti şi au avut loc un conflict spontan, la început verbal, apoi au fost aruncate diferite obiecte contondente. Jandarmii aflaţi în apropiere au intervenit şi au oprit escaladarea conflictului, în acest moment fiind desfăşurate cercetări pentru identificarea tuturor celor implicaţi în acest incident. Din primele informaţii, nu au fost răniţi şi nu a fost nevoie de suport specializat pentru îngrijiri medicale", a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara, la solicitarea AGERPRES.

Jandarmii fac un apel la calm şi la "fair play" şi le solicită suporterilor "să nu se implice în niciun fel de confruntări sau alte manifestări violente".

Meciul FC UTA Arad - FC Dinamo Bucureşti este programat la ora 17,00 pe Arena ''Francisc Neuman'' Arad. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Cătălina Matei, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...