Arad: Primul pacient din judeţ tratat cu plasmă cu anticorpi pentru COVID-19 s-a vindecat

Arad: Primul pacient din judeţ tratat cu plasmă cu anticorpi pentru COVID-19 s-a vindecat

Primul pacient din judeţul Arad care a beneficiat de plasmă cu anticorpi pentru COVID-19, pentru că s-a aflat în stare gravă, s-a vindecat de această boală, dar rămâne sub observaţie medicală, au anunţat, marţi, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

"Pacientul, în vârstă de 61 de ani, a fost confirmat cu infecţie SARS CoV-2, a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase Adulţi şi transferat pe Compartimentul ATI COVID-19 din Grădişte. I s-a administrat plasmă recoltată de la un donator vindecat de COVID-19. După ce testele II şi III, efectuate la interval de 24 de ore, au ieşit negative, pacientul a fost transferat pe Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă I, unde va mai rămâne câteva zile, sub observaţie medicală", se arată într-un comunicat de presă al spitalului.

Medicul Cristian Nicolescu, şef al Secţiei ATI I, a precizat, conform sursei citate, că pacientul "mai necesită oxigeno-terapie intermitentă, continuă tratamentul antibiotic, terapia respiratorie adjuvantă, iar vestea bună este că se alimentează şi mobilizează singur".

Potrivit acestuia, bărbatul va fi supus miercuri unei tomografii pulmonare, iar în funcţie de rezultat, va fi transferat pe Secţia Clinică de Medicină Internă.

SCJU Arad a primit avizul Ministerului Sănătăţii pentru includerea în programul de tratament a plasmei recoltate de la donatori vindecaţi, iar primul pacient a beneficiat de acest tratament săptămâna trecută.

Conform Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, peste 20 de persoane vindecate de COVID-19 au donat plasmă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…