Arad: Procurorii au preluat cazul femeii care ar fi fost bătută de poliţişti pentru că nu purta mască

Arad: Procurorii au preluat cazul femeii care ar fi fost bătută de poliţişti pentru că nu purta mască

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ au preluat cazul femeii care ar fi fost bătută de poliţişti pentru că nu purta mască pe stradă, cercetările fiind efectuate pentru purtare abuzivă.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, procurorii fac cercetări după ce presupusa victimă a depus, joi după-amiază, o plângere.

În cursul dimineţii, femeia a fost la Spitalul Judeţean Arad pentru investigaţii medicale, dar a refuzat internarea, mergând apoi la Serviciul de Medicină Legală pentru a obţine un certificat.

Anterior, IPJ anunţase că a deschis o anchetă după ce pe reţelele de socializare au fost distribuite imagini video cu o femeie preluată de medici iar martorii din filmare susţin că aceasta a fost bătută pe stradă de poliţişti pentru că nu ar fi purtat mască.

Incidentul ar fi avut loc miercuri pe o stradă din comuna Buteni.

"Poliţiştii oraşului Sebiş au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe raza localităţii Buteni, o femeie ar fi fost agresată de poliţişti. La faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orăşenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale. În continuare se vor efectua cercetări în vederea stabilirii stării de fapt, audierii persoanelor în cauză şi luarea măsurilor legale care se impun. Până la această oră nu a fost depusă nicio plângere", a transmis IPJ Arad în noaptea de miercuri spre joi.

Într-un clip postat pe Facebook apare o femeie leşinată pe stradă şi mai mulţi localnici care încearcă să ajute victima. Într-un al doilea clip se vede cum femeia este preluată de un echipaj SMURD pentru a fi transportată la spital.

În ambele filmări, martorii afirmă că "Poliţia de la Sebiş a bătut-o" pentru că "a prins-o pe drum fără mască". AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...