Arad: Şapte corturi au fost instalate la PTF Nădlac II pentru trierea medicală a celor sosiţi în ţară

Arad: Şapte corturi au fost instalate la PTF Nădlac II pentru trierea medicală a celor sosiţi în ţară

Autorităţile au instalat şapte corturi în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, care sunt folosite de echipele Direcţiei de Sănătate Publică Arad pentru efectuarea triajului medical.

Prefectura Arad precizează, într-un comunicat de presă, că în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului sunt triate şi evaluate medical persoanele care vin din "zonele roşii".

După triere şi completarea chestionarului aprobat de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, se organizează deplasarea persoanelor spre judeţele în care îşi au domiciliul, direct spre centrele de carantinare din acele judeţe. Deplasarea se face în convoaie însoţite de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

"Persoanele care la triajul efectuat în punctul de trecere a frontierei prezintă simptomatologie specifică se internează şi supraveghează în spitale din judeţul Arad. Însoţitorii acestor persoane vor fi introduşi în centrele de carantină din judeţul Arad", precizează Prefectura.

Conform sursei citate, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au ridicat în PTF Nădlac II şapte corturi care sunt folosite în operaţiunea de verificare a persoanelor care se întorc în ţară din zonele de risc.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Arad, în judeţ se află în carantină 95 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu, 112 persoane. O singură persoană a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, fiind vorba despre bărbatul de 57 de ani care s-a întors din Italia şi a fost introdus într-un centru de carantină. În prezent, acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" din Timişoara.

Pe de altă parte, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis să interzică adunările publice cu participare de peste 200 de persoane, indiferent de locul de desfăşurare, spaţii interioare sau exterioare. Totodată, în perioada 11 -22 martie, se suspendă activitatea creşelor şi toate activităţile de tip "after-school" din judeţ. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă