Arad: Sute de călători, mulţi refugiaţi ucraineni, aşteaptă câteva ore la frontieră să intre în Ungaria (GALERIE FOTO)

Arad: Sute de călători, mulţi refugiaţi ucraineni, aşteaptă câteva ore la frontieră să intre în Ungaria (GALERIE FOTO)

Sute de călători, mulţi refugiaţi ucraineni, aşteaptă câteva ore, joi, să intre în Ungaria prin judeţul Arad, în condiţiile în care ţara vecină alocă personal insuficient pentru formarea echipelor comune de control româno-ungare la cel mai mare punct de trecere, cel de la Nădlac II.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II se aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru formalităţile de trecere în Ungaria, pe cele cinci artere disponibile.


Foto: (c) Marian Buga/AGERPRES


Poliţia de Frontieră Română informează pe site, pe aplicaţia de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, că există un "număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară" şi "lipsă personal autorităţile de frontieră maghiare pe ambele sensuri".

La PTF Nădlac I, timpul de aşteptare este de cel puţin 180 minute pe trei benzi de ieşire.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au precizat, la solicitarea AGERPRES, că mulţi dintre cei care ajung la punctele de trecere din judeţ sunt cetăţeni ucraineni.

Foto: (c) Marian Buga/AGERPRES

Miercuri, timp de câteva ore, Ungaria blocase accesul cetăţenilor din ţări terţe care nu îndeplinesc condiţiile de intrare în Schengen, implicit pentru refugiaţi. În aceste condiţii, la Nădlac I şi Nădlac II s-au adunat multe maşini care nu au mai putut trece.

Ungaria anunţase autorităţile române că măsura a fost aplicată miercuri începând cu ora 15,45 (ora României), însă în cursul serii Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revină asupra deciziei. Astfel, ţara vecină nu mai blochează accesul cetăţenilor ucraineni fără paşapoarte biometrice. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...