Arad: Trei surori din Turcia şi copiii lor au încercat să treacă ilegal fontiera, cu documentele altor persoane

Arad: Trei surori din Turcia şi copiii lor au încercat să treacă ilegal fontiera, cu documentele altor persoane

Poliţiştii de frontieră au depistat trei surori şi doi copii din Turcia care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de documentele de identitate ale altor persoane, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, agent şef Mihaela Leş.

Potrivit sursei citate, în data de 21.04.2017, la ora 23,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean german în vârstă de 51 de ani, care călătorea împreună cu alte cinci persoane care au prezentat la controlul de frontieră documente de identitate cu însemnele autorităţilor germane.

"Procedând la verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente la control nu sunt cele din fotografiile documentelor de călătorie prezentate, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci, trei femei, cu vârste cuprinse între 39 şi 48, împreună cu doi minori în vârstă de 7 şi 13 ani", se arată într-un comunicat remis AGERPRES de STPF Arad.

Conform comunicatului, cele trei femei au declarat că sunt surori, cei doi minori fiind copiii a două dintre ele. Ele au mai spus că documentele prezentate la ieşirea din ţară aparţin unor rude şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Germania şi nu posedau o viză valabilă.

Şoferul autovehiculului cu care călătoreau cele trei femei este fratele acestora şi încerca să le ducă în Germania împreună cu cei doi copii, pentru întregirea familiei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit celor cinci persoane actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, se mai arată în comunicat AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…