Arad: Un spital mobil pentru pacienţi confirmaţi cu coronavirus va fi amenajat într-o hală expoziţională

Arad: Un spital mobil pentru pacienţi confirmaţi cu coronavirus va fi amenajat într-o hală expoziţională

Autorităţile vor amenaja un spital mobil în hala expoziţională a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad, pe o suprafaţă de aproximativ 4.500 de metri pătraţi, pentru situaţia în care numărul celor infectaţi cu COVID-19 care vor avea nevoie de îngrijiri medicale va depăşi capacitatea spitalelor din judeţ.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Sergiu Bîlcea a anunţat acest demers printr-o postare făcută, miercuri, pe contul său de Facebook.

"Amenajăm un spital mobil la Expo Arad, pentru situaţia în care vom avea un număr foarte mare de bolnavi de coronavirus. Astăzi (miercuri - n.r.) am fost pe teren alături de domnul doctor Gheorghe Domşa, care conduce Grupul de sprijin pentru spital, epidemiolog dr. Timiş şi o echipă de specialişti. Căutăm soluţii şi resurse, le mulţumesc tuturor celor care ajută acest proiect cu entuziasm", a scris Bîlcea.

Preşedintele CCIA, Gheorghe Seculici, a declarat, pentru AGERPRES, că este iniţiatorul acestui proiect, iar autorităţile judeţene s-au mobilizat pentru amenajarea spitalului mobil.

"Am avut deja discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean, iar astăzi (miercuri - n.r.) am început pregătirea spaţiului. Sunt disponibili 4.500 de metri pătraţi şi cred că în cel mult zece zile vom avea aici un spital mobil", a spus Seculici.

Preşedintele CCIA a adăugat că amenajările sunt finanţate în special cu fonduri provenite din mediul privat, în urma unor donaţii, dar şi cu fonduri publice locale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...