Arafat: Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Arafat: Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, s-a decis să nu se interzică activităţile religioase, dar participanţii vor trebui să poarte mască de protecţie şi să se asigure doi metri pătraţi pentru o persoană, precizând că nu trebuie să existe un argument ştiinţific pentru această măsură.

La finalul şedinţei de Guvern, Arafat a fost întrebat de jurnalişti de ce este permis accesul la activităţile religioase fără certificat verde COVID, având în vedere că, de cele mai multe ori, nu sunt respectate regulile.

"Se menţionează (în HG privind restricţiile - n.r.) faptul că va trebui să fie doi metri pătraţi asiguraţi. Nu (certificat verde - n.r.) la acest moment, nu, acolo nu. S-a decis să nu fie condiţionare, dar va trebui mască, bineînţeles, şi doi metri pătraţi pe persoană. (...) Deci, este o decizie luată la nivelul CNSU. Au fost discuţii în acest sens, este o decizie luată la nivelul CNSU-ului, din acest punct de vedere. Cum v-am zis, sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument ştiinţific pentru această măsură. E o măsură decisă. Nu închidem activităţile religioase, dar punem condiţia de doi metri, mască, distanţă. E o decizie luată la nivelul CNSU-ului şi este o decizie care e votată la nivelul CNSU-ului. Sunt mai multe considerente care se iau în considerare, pe lângă baza ştiinţifică care se oferă de către medici. Asta este decizia care este luată la acest moment", a explicat Arafat. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina