Arafat, mesaj pentru „cârcotaşi“ după ce au fost emise două mesaje RO-Alert cu avertizări meteo. Străzi din Bucureşti, inundate şi acoperite de grindină VIDEO

Arafat, mesaj pentru „cârcotaşi“ după ce au fost emise două mesaje RO-Alert cu avertizări meteo. Străzi din Bucureşti, inundate şi acoperite de grindină VIDEO

Până la ora 21:00, ca urmare a codurilor înregistrate în Bucureşti, pompierii au intervenit pentru degajarea a 44 copaci şi 3 elememente de constructie, dar şi la 26 autoturisme afectate. În plus, apa a fost evacuată de pe

18 străzi, din 45 locuinţe si 15 curţi. În judeţul Ilfov s-a intervenit pentru degajarea 4 copaci căzuţi, evacuarea apei din 12 locuinţe si de pe două străzi inundate. Un autoturism a fost avariat.

În Bucureşti au fost emise două mesaje RO-alert, după declanşarea fenomenelor meteo: unul anunţa un cod portocaliu de averse de ploaie şi grindină, iar al doilea anunţa un cod roşu. După ce pe reţelele sociale unii bucureşteni s-au plâns că aveau deja "un cucui şi o ureche roşie" de la grindină la momentul primirii mesajului RO-alert, Arafat a transmis un mesaj şi ”pentru cârcotaşii care comentează mesajele” şi a postat imagini şi fotografii care arată străzi inundate şi ploaie torenţială cu grindină.

”Sunt mai multe străzi inundate, copaci căzuţi şi acoperişuri avariate, care puteau produce victime. Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul RO-Alert şi-a făcut treaba”, a transmis Arafat.

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină în Bucureşti şi localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. De asemenea, Capitala a fost vizată de cod portocaliu. A plouat torenţial şi a căzut grindină în mai multe zone din Bucureşti.

În sectorul 6 au căzut chiar şi 60 de litri de apă pe metrul pătrat, astfel că străzile s-au transformat în adevărate lacuri.

FOTO Adevărul / Mihai Epure

Echipele ISU au avut deja zeci de intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, în urma Codului portocaliu, iar la metrou s-a intervenit pentru îndepărtarea apei în mai multe staţii. Mai multe linii ale STB sunt blocate din cauza copacilor căzuţi sau a apei acumulate pe drum. Apa Nova intervine cu zeci de utilaje.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...