Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că Elena Udrea face închisoare în locul lui Traian Băsescu în cazul „genților cu bani” legat de finanțarea la campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Întrebat de modul de finanțare a campaniilor electorale de dinaintea actualului cadru juridic, Adrian Năstase a explicat că dosarul de finanțare a campaniei în care a fost anchetat nu a inclus „genți cu bani”, și că acestea au intrat în discuția la alegerea lui Traian Băsescu ca președinte al României.

„Chestiunea cu gențile cu bani a funcționat mai curând, după 2005, iar dosarele respective au fost finalizate. E vorba de 3-5 milioane de dolari, cel puțin unul dintre ele. Recent s-a anunțat că s-a prescris condamnarea respectivă. În dosarul referitor la alegeri din 2004, cel care era vizat a fost beneficiarul eventual al sprijinului financiar, respectiv candidatul la prezidențiale. În cazul alegerilor din 2009, n-a mai fost vizat beneficiarul, adică Traian Băsescu, ci instrumentul care a adus banii”, a declarat Adrian Năstase, într-un interviu pentru Antena 3 .

Condamnarea Elenei Udrea în dosarul de finanțare a campaniei pentru prezidențiale din 2009 l-a surprins pe fostul premier.

„Elena Udrea face închisoare în locul lui Traian Băsescu. Mie mi se pare evident că eu cred că nu este cineva în sala asta care să gândească altfel banii, nu ea nu candida la alegerile prezidențiale. În mod evident, cel care candida era Traian Băsescu. Deci el era beneficiarul acestor sume. Ori asta mi se pare, din nou, o diferență până la urmă de abordare, apropo de gențile cu bani”, a mai spus Adrian Năstase.Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România