Arena din Ungaria care poate duce România la EURO 2024 arată ca o biserică. Este lângă casa lui Viktor Orban VIDEO FOTO

Arena din Ungaria care poate duce România la EURO 2024 arată ca o biserică. Este lângă casa lui Viktor Orban VIDEO FOTO

Partida Israel-România, din preliminariile Euro 2024, se va disputa oficial în Ungaria, la Felcsút, pe o arenă cu o capacitate de 3.800 de locuri. Pancho Arena a fost inaugurată în 2014 și se află lângă casa premierului Viktor Orban.

Stadionul celor de la Puskas Akademia FOTO Facebook/Pancho Arena

Israel va juca următoarele două meciuri „de acasă” în Ungaria, la Felcsút, o localitate aflată la 38 de kilometri de Budapesta. Primul meci, programat în 15 noiembrie 2023, va avea loc împotriva naționalei Elveției. În 18 noiembrie, pe “Pancho Arena” va avea loc meciul Israel-România.

“Pancho Arena”, inaugurat în 2014, are o capacitate de 3.800 de locuri, a costat 14 milioane de dolari, și se află lângă casa premierului Viktor Orban - cel care se află de altfel în spatele acestui proiect spectaculos. Felcsút este satul în care a copilărit premierul Ungariei.

Pancho Arena FOTO Wikipedia

Pancho Arena FOTO Wikipedia

Felcsút are aproximativ 1.800 de locuitori. Este gazda formației Academia Pușkaș, unde evoluează și mijlocașul român Marius Corbu. Stadionul poartă numele “Pancho”, după porecla legendarului fotbalist ungar Ferencz Puskás.

Construcția nu seamănă deloc cu un stadion. De afară seamănă mai de grabă cu o biserică. Arhitectura fabuloasă este în stilul lui Makovecz Imre, părintele arhitecturii organice, care a decedat în 2011.

Pancho Arena FOTO Wikipedia

Pancho Arena FOTO Wikipedia

Arhitectul maghiar are câteva biserici proiectate şi în Ardeal (Biserica Romano-Catolică din Miercurea Ciuc și Biserica Reformată din Cluj), cât şi noua biserică reformată de la Timişoara. Tot el este proiectantul celebrului ştrand de la Mako, de lângă graniţa cu România.

Proiectul centrului sportiv de la Felcsút îi aparține lui Tamas Dobosi, elev al lui Makovecz Imre.

Tavanul boltit al incintei SURSA Wikipedia

Tavanul boltit al incintei SURSA Wikipedia

UEFA a transmis că jocul se va putea desfășura cu porțile deschise, așa că fanii români pot fi și ei prezenți în tribune la confruntarea decisivă pentru băieții lui Edi Iordănescu. Astfel, aproximativ 200 de bilete vor fi disponibile pentru fanii care vor să susțină România la meciul din Ungaria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB