Arestarea unui mare mafiot italian, învăluită în mister. S-a ascuns timp de 19 ani

Arestarea unui mare mafiot italian, învăluită în mister. S-a ascuns timp de 19 ani

Bruno Carbone, traficant de droguri și mâna dreaptă a mafiotului italian Raffaele Imperiale, a fost arestat pe aeroportul din Roma. Condițiile în care a fost prins rămân învăluite în mister, având în vedere că acesta a fost fugar timp de 19 ani.

Bruno Carbone, un cunoscut traficant de droguri italian, a fost capturat / Foto: Arhivă

Traficantul de droguri era fugar din anul 2003 și se afla pe lista celor mai căutate persoane de către Europol. El fost capturat și extrădat din Siria, potrivit unor relatări, scrie The Guardian .

Carbone, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat marți pe aeroportul Ciampino din Roma. El fusese condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni legate de traficul internațional de droguri, potrivit unui comunicat al poliției din Napoli.

Comunicatul poliției nu a oferit detalii despre locul în care Bruno Carbone a fost depistat, dar presa italiană a relatat că acesta a fost capturat în Dubai.

În schimb, Mohammed Sankari, un oficial dintr-o zonă din nord-vestul Siriei deținută de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), a afirmat că Carbone a fost prins „în timp ce trecea prin zonele 'eliberate' în martie cu scopul de a ajunge în regiunile aflate sub controlul regimului" dictatorului sirian Bashar al-Assad.

Sankari a făcut aceste afirmații pe canalul Telegram, adăugând că Carbone a fost „predat țării sale în conformitate cu legile în vigoare".

Potrivit presei italiene, Carbone și-a petrecut o mare parte din timp în calitate de fugar, locuind în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite.

Dhia' al-Umar, un purtător de cuvânt al serviciului de securitate al HTS, a declarat că italianul a locuit în Europa și în Turcia înainte de a se muta în Siria. Bruno Carbone a mințit că e un mexican care a fugit pentru că a vândut ceasuri Rolex false, a spus acesta.

În decembrie 2020, Emiratele Arabe Unite au anunțat arestarea lui Carbone, dar au descoperit că au prins persoana greșită. Domenico Alfano, un om de afaceri din Napoli, a fost arestat când a ajuns în Dubai împreună cu soția și copiii săi și a petrecut 32 de zile în închisoare înainte de a fi eliberat.

Ministrul italian al justiției, Carlo Nordio, i-a mulțumit marți seara omologului său din Emiratele Arabe Unite, Abdullah Al Nuaimi, pentru prinderea lui Carbone.

„Această arestare arată o consolidare a cooperării judiciare între Italia și Emiratele Arabe Unite”, a spus Nordio.

Între timp, la Napoli au fost emise miercuri mandate de arestare pentru alte 28 de persoane care au legătură cu clanul Camorra din Imperiale, considerat unul dintre cele mai puternice grupuri de traficanți de droguri din lume.

Potrivit Europol, Carbone a fost contactul cheie pentru procurarea unor cantități mari de cocaină, în principal din Spania. Gruparea importa, de asemenea, droguri din Olanda și Columbia, iar o conversație interceptată între Imperiale și Carbone a dezvăluit că cei doi au discutat și despre Australia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...