Arestarea unuia din suspecții violului colectiv care a șocat Brazilia

Arestarea unuia din suspecții violului colectiv care a șocat Brazilia

Unul din suspecții violului colectiv asupra unei adolescente de 16 ani într-o favela din vestul orașului Rio de Janeiro, care a șocat Brazilia, a fost arestat sâmbătă într-o operațiune ce a mobilizat 70 de polițiști militari.

Potrivit conducerii poliției militare, suspectul — a cărui identitate nu a fost dezvăluită — a fost dus la post pentru a fi interogat, în timp ce poliția continua operațiunea în favela Sao Jose Operario (zona de vest), de asemenea în căutare de droguri și mașini furate, notează AFP.

Violul comis asupra acestei adolescente miercuri de "33 de bărbați înarmați", potrivit declarațiilor sale la poliție, postat apoi pe rețelele sociale, a stârnit vineri un val de indignare în țară.

"Cei care au comis această crimă atroce vor fi găsiți, închiși și condamnați", a promis vineri seară ministrul justiției, Alexandre de Morais, într-o conferință de presă la Rio.

Cu toate acestea, vineri poliția civilă a interogat și apoi a eliberat trei presupuși suspecți.

Avocatul adolescentei, Eloisa Samy Santiago, a cerut înlocuirea imediată a comisarului însărcinat cu acest caz, Alessandro Thiers, subliniind că chiar el a întrebat-o pe tânără "dacă obișnuiește să participe la orgii", potrivit site-ului de știri G1 al grupului media Globo sâmbătă.

Numeroase manifestații au avut loc vineri seară la Rio de Janeiro și Sao Paulo în sprijinul adolescentei.

O înregistrare video a apărut miercuri pe rețelele sociale, pe contul unui anume "Michel", însoțit de comentarii misogine.

În acest film scurt făcut cu un telefon mobil, putea fi văzută tânăra întinsă pe un pat, aparent inconștientă, cu părțile intime expuse și sângerând.

Această fată de 16 ani, prezentată de presa braziliană ca dependentă de droguri și mamă a unui copil de trei ani, a fost victima, potrivit familiei sale, răzbunării unui fost prieten, care ar fi atras-o într-o capcană, a drogat-o și violat-o, și apoi a lăsat-o altor treizeci de bărbați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...