Argentina - Australia. "Pumele" au răpus "cangurii" și s-au calificat în sferturi. Messi a marcat la meciul cu numărul 1.000

Argentina - Australia. "Pumele" au răpus "cangurii" și s-au calificat în sferturi. Messi a marcat la meciul cu numărul 1.000

O nouă zi spectaculoasă la Mondialul din Qatar. Messi a făcut un meci de zile mari împotriva Australiei și a reușit cel de-al noulea său gol la Campionatele Mondiale, chiar la meciul cu numărul 1.000.

Messi a marcat la meciul cu numărul 1.000 FOTO EPA

Argentina a întâlnit Australia în optimile de finală ale CM Qatar 2022. Messi a bifat meciul cu numărul 1.000 din cariera profesională pe un stadion colorat aproape total în alb-albastru. De foarte multe ori, pe parcursul meciului, fanii i-au strigat numele lui Messi, atmosfera fiind una de parcă Argentina juca pe teren propriu.

"Pumele" au dominat clar partidda încă din primele minute. Naționala condusă de Lionel Scaloni a făcut un pressing avansat, lăsându-i fără soluții pe australieni. În minutul 35 Messi a făcut o fază de geniu și a deschis scorul. A fost prima reușită a argentinianului în fazele eliminatorii ale unui turneu mondial. De asemenea a fost și golul cu numărul 9 la Campionatele Mondiale.

În repriza secundă Alvarez a profitat de o gafă a portarului advers și a majorat avantajul "pumelor". Pe final de meci, "cangurii" au prins curaj și după câteva faze periculoase au reușit să reducă din diferență. Goodwin a șutat puternic, în minutul 77, de la marginea careului și mingea a fost deviată de Fernandez în propria poartă.

Finalul s-a încins cu ocazii mari de ambele tabere. Messi i-a pasat perfect lui Lautaro Martinez de două ori dar acesta nu a reușit să prindă spațiul porții. De partea cealaltă australienii au încheiat partida cu o fază la care au fost foarte aproape de a egala, însă portarul "pumelor" a fost într-o formă de zile mari și a salvat spectaculos.

Argentina merge mai departe în sferturi acolo unde va întâlni Olanda, reprezentativă care a învins mai devreme SUA cu scorul de 3-1.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...