Argentina - Croația. Prestație fenomenală a lui Messi în fața lui Modric. Avem prima finalistă din Qatar

Argentina - Croația. Prestație fenomenală a lui Messi în fața lui Modric. Avem prima finalistă din Qatar

Presate de miza calificării în marea finală a Cupei Mondiale din Qatar, Argentina și Croația s-au respectat reciproc timp de 30 de minute. Nicio ocazie de poartă în prima jumătate de oră, animată doar de câteva ”floricele” ale europenilor.

Messi e în finala Cupei Mondiale după o evoluție entuziasmantă. Foto Profimedia

Apoi, brusc, s-a pornit furtuna. La o fază care nu anunța nimic, Alvarez a primit o pasă în adâncime, a intrat în careul croaților și a fost faultat de Livakovic. Penalty și specialistul Lionel Messi a deschis scorul cu un șut imparabil (34). Al 11-lea gol la Mondiale, record pentru echipa sud-americană!

Iureșul Argenintei a continuat. După un corner al adversarilor, albi-celeștii au recuperat și au pornit un contraatac devastator. Mingea a ajuns la același Alvarez, care a trecut ca trenul pe lângă trei fotbaliști croați, Brozovic, Sosa și Juranovic, și nu s-a oprit până în poarta europenilor. Minutul 39: 2-0, gol superb!

Messi și Alvarez s-au distrat cu europenii

Debusolați, Luka Modric și compania au fost groggy pe finalul primei reprize. După o centrare din corner, MacAllister a reluat cu capul, dar Livakovic a scos cu un reflex senzațional.

Partea a doua a fost doar o luptă încrâncenată, în care croații n-au avut forța de a se apropia de poarta lui Martinez, în timp ce Argentina s-a limitat să joace pe contraatac și să facă spectacol prin doi jucători fenomenali, Messi și Alvarez. În minutul 69, primul în rol de servant și al doilea în rol de executant, au făcut 3-0 și au trimis Argentina în finala CM Qatar 2022. A doua finală în ultimele trei ediții ale Cupei Mondiale pentru Messi și compania, contra Franței sau Morocului, echipe care se vor duela în semifinala a doua miercuri (ora 21.00, TVR 1).

Argentina trecuse în sferturi de Olanda, după 2-2 și 4-3 la loviturile de departajare, iar Croația învinsese Brazilia, cu 1-1 și 4-2 la penalty-uri. A fost al treilea meci dintre cele naționale la Mondiale, după 1-0 pentru Argentina în 1998, și 3-0 pentru Croația în 2018, ambele partide contând pentru faza grupelor.

Argentina - Croația 3-0

Au marcat: Messi (34), Alvarez (39, 69)

Argentina: E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, E. Fernandez, Paredes, Mac Allister - Messi, J. Alvarez

Rezerve: Armani, Rulli - Almada, Correa, Di Maria, Dybala, Foyth, Li. Martinez, La. Martinez, Palacios, Pezzella, G. Rodriguez

Antrenor: Lionel Scaloni

Croația: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Kramaric, Perisic

Rezerve: Grbic, Ivusic - Barisic, Budimir, Erlic, Jakic, Livaja, Majer, Orsic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasicic

Antrenor: Zlatko Dalic

Stadion: Lusail (Al Daayen)

Arbitru: Daniele Orsato (Italia)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Rusia, oameni buni...