Argentina: Guvernul fostului preşedinte Macri, suspectat de spionarea a aproximativ 400 de jurnalişti

Argentina: Guvernul fostului preşedinte Macri, suspectat de spionarea a aproximativ 400 de jurnalişti

Serviciul de informaţii argentinian AFI a predat luni justiţiei 500 de pagini de documente ce conţin dovezi că guvernul fostului preşedinte Mauricio Macri a spionat aproximativ 400 de jurnalişti şi alte 100 de persoane, a relatat agenţia de presă argentiniană Telam, citată de dpa.

Plângerea a fost formulată de către Cristina Caamano, pe care guvernul preşedintelui Alberto Fernandez a mandatat-o cu realizarea unui audit asupra serviciului de informaţii.

Conform documentelor predate justiţiei de AFI, în perioada 2015-2019 guvernul preşedintelui Macri a folosit serviciul de informaţii pentru a spiona jurnalişti - inclusiv străini - în legătură cu acreditările pentru summiturile G20 şi Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), găzduite de Buenos Aires în ultimii ani.

De asemenea, guvernul Macri este suspectat de spionarea unor lideri ai societăţii civile şi academicieni. Se bănuieşte că executivul căuta informaţii despre afilierea politică şi atitudinea lor faţă de teme sociale, precum avortul.

Pe fondul unei grave crize economice, stângistul Alberto Fernandez a câştigat alegerile din 2019 în dauna conservatorului Mauricio Macri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”