Argentina își ia adio de la un fotbalist uriaș: Decizia anunțată de Angel Di Maria

Argentina își ia adio de la un fotbalist uriaș: Decizia anunțată de Angel Di Maria

Atacantul argentinian, Angel Di Maria, a anunţat că se va retrage de la naţională, cu care a devenit campion mondial anul trecut în Qatar, după Copa America 2024, care se va disputa în Statele Unite.

Angel Di Maria, un fotbalist de mare calitate

"Este Copa America, iar apoi s-a terminat. Este ultima (competiţie). Am venit la Benfica, care îmi oferă posibilitatea de a continua să mă prezint la echipa naţională la un nivel bun. Vreau să fiu, mi-ar plăcea să fiu, la următoarea Copa America", a declarat Di Maria într-un interviu acordat postului de radio Urbana Play FM.

Din cauza unei accidentări, Di Maria nu este prezent în aceste zile sub comanda selecţionerului argentinian Lionel Scaloni pentru meciurile din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale din 2026.

Angel Di María s-a referit şi la mândria de a fi recunoscut drept campion mondial peste tot, nu doar în Argentina. '"Mult mai mult în străinătate", a subliniat jucătorul campioanei Portugaliei.

"Suntem în Europa şi primul lucru pe care ţi-l spun este 'campion mondial' sau îţi vorbesc despre Cupa Mondială. După ce eşti campion, oamenii te recunosc doar pentru Cupa Mondială, nu este doar pentru ţară, ci pentru orice persoană, orice copil. Îmi duc fiica la şcoală şi îmi spun: 'Eşti campion mondial''', a comentat Di Maria la emisiunea "Totul se întâmplă" de la Urbana Play FM.

Di Maria (35 de ani), unul dintre cei mai emblematici ai actualei 'Scaloneta', a indicat că are în minte dorinţa de a reveni la prima sa echipă, Rosario Central, dar a subliniat că nu vrea să vorbească prea mult despre asta, pentru a nu-i reproşa nimeni mai târziu dacă acest lucru nu se va întâmpla.

Fostul jucător al echipelor Manchester United, Real Madrid, Paris Saint-Germain şi Juventus Torino, a acumulat numeroase titluri naţionale şi internaţionale, printre care trei cucerite alături de naţionala Argentinei: Copa America 2021, Finalissima 2022 şi Cupa Mondială 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat