Argentina se confruntă cu un val de căldură estivală. Recorduri de temperaturi în mai multe oraşe

Argentina se confruntă cu un val de căldură estivală. Recorduri de temperaturi în mai multe oraşe

Argentina se confruntă în această perioadă cu un val tardiv de căldură estivală, din cauza căruia mai multe localităţi din ţara sud-americană au înregistrat recorduri de temperatură pentru luna martie.

Foto Shutterstock

În unele dintre satele şi oraşele argentiniene, temperaturile au urcat până la 40 de grade Celsius, iar în localităţile Nueve de Julio şi Ezeiza au fost stabilite noi recorduri de temperatură pentru luna martie. În capitala ţării, Buenos Aires, mercurul din termometre a indicat valoarea de 38 de grade Celsius, doborând precedentul record ce data din anul 1952, potrivit Agerpres.

"Nu poţi să te plimbi pe afară, e prea multă umiditate. E o situaţie dificilă", a declarat un locuitor din Buenos Aires, Gabriel Suarez.

Miercuri, porţiuni mari din teritoriul Argentinei au rămas fără electricitate - şi, implicit, fără aer condiţionat - după o pană la nivel naţional cauzată de un incendiu, au anunţat oficialii argentinieni, în contextul în care valul de căldură a crescut cererea de electricitate.

Locuitorii şi turiştii din Buenos Aires au încercat să se adăpostească de soare şi să bea multă apă. Mulţi dintre ei au rămas în interiorul clădirilor sau au căutat alte metode pentru a se răcori.

"Ei bine, trebuie să faci trei duşuri pe zi, să bei multă apă şi să eviţi alcoolul, din păcate", a declarat Ande Wanderer, o turistă americană care a călătorit în Argentina, în timp ce folosea un tricou pentru a-şi proteja capul de razele solare.

"Port acest tricou pentru că, întrucât sunt roşcată, trebuie să îmi acopăr capul, altfel risc să fac cancer de piele mai târziu", a adăugat ea.

Argentina este afectată de secetă încă de anul trecut, un fenomen care a afectat culturile sale de soia, porumb şi grâu. Temperaturile ridicate şi valurile de căldură au exacerbat impactul negativ al secetei asupra recoltelor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria