Argentina/corupție: Familia Kirchner audiată de justiție

Argentina/corupție: Familia Kirchner audiată de justiție

Cei doi copii ai fostei președinte argentiniene Cristina Kirchner au fost convocați luni la Buenos Aires în fața justiției pentru a oferi explicații în cadrul unei afaceri de presupusă corupție ce vizează întreaga familie, relatează AFP.

Maximo Kirchner, deputat în vârstă de 40 de ani, și sora lui Florencia, 26 de ani, au remis un înscris judecătorului Claudio Bonadio, care suspectează că familia Kirchner a primit, între 2003 și 2015, sume de bani în schimbul unor contracte publice prin intermediul societății imobiliare familiale Los Sauces.

După cum le permite legea, ei au recuzat în scris acuzațiile la adresa lor, fără să răspundă la întrebările magistratului.

În dosarul Los Sauces, Cristina Kirchner este așteptată la Palatul de Justiție din capitala Argentinei marți dimineață.

În retragere din viața politică după încheierea celui de-al doilea mandat în decembrie 2015, Cristina Kirchner a respins în bloc orice acuzație și a denunțat "o campanie de persecuție mediatico-judiciară".

În fața Palatului de Justiție, militanți ai mișcării tinerilor kirchneriști La Campora și-au manifestat sprijinul față de Maximo și Florencia Kirchner și urmează să facă același lucru marți dimineață față de fosta președintă.

Cristina Kirchner, la putere în Argentina între 2007 și 2015 după ce i-a urmat soțului său Nestor (2003-2007), este vizată de mai multe anchete pentru deturnare de fonduri și îmbogățire ilicită.

Audierea Cristinei Kirchner coincide marți cu o manifestație împotriva politicii guvernului condus de președintele liberal Mauricio Macri.

La sfârșitul lunii decembrie, fosta președintă și mai mulți membri ai cabinetului ei au fost puși sub acuzare într-un dosar de contracte publice trucate în favoarea omului de afaceri Lazaro Baez.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...