Argeş: Dacia anunţă reluarea producţiei la uzinele de la Mioveni ''în condiţii de protecţie a sănătăţii angajaţilor''

Argeş: Dacia anunţă reluarea producţiei la uzinele de la Mioveni ''în condiţii de protecţie a sănătăţii angajaţilor''

Groupe Renault România a anunţat, luni, că la uzinele Dacia de la Mioveni a fost reluată producţia "în condiţii de protecţie a sănătăţii angajaţilor".

"În acord cu partenerii sociali, începând din 4 mai, producţia pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată. La uzina Mecanica şi Şasiuri, lucrul se desfăşoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcţia Logistică România, într-un singur schimb. (...) Toate măsurile sanitare în vigoare, în România, au fost implementate astfel încât activităţile să se deruleze în condiţii de protecţie a sănătăţii angajaţilor", se arată într-un comunicat al producătorului auto.

Conform sursei citate, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi începând din 11 mai, iar activitatea de logistică va fi corelată cu reluarea producţiei la uzinele dGroupe Renaultin lume.

Producătorul auto reaminteşte că pe 21 aprilie a fost reluată parţial activitatea pe platforma de la Mioveni, iar producţia se desfăşoară normal, cu respectarea condiţiilor de igienă şi securitate.

"Din prima zi de lucru a reluării parţiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie şi despre regulile de urmat cu stricteţe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaţilor. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu şi locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectând distanţa socială. La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (...) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie", se precizează în comunicat.

Groupe Renault România a anunţat, iniţial, întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. La începutul lunii aprilie s-a decis că se prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie, în acord cu partenerii sociali. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”