Argeş: DGASPC efectuează verificări în cazul unei gimnaste de 3 ani care a stat în cap la Simfonia lalelelor

Argeş: DGASPC efectuează verificări în cazul unei gimnaste de 3 ani care a stat în cap la Simfonia lalelelor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş efectuează verificări în cazul unei gimnaste de 3 ani, care a stat în cap în timpul defilării de la ediţia din acest an a Simfoniei lalelelor de la Piteşti, în faţa tribunei în care se aflau oficialităţile.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Argeş, verificările au fost demarate în urma zecilor de sesizări primite, atât referitor la fetiţa care a stat în cap pe asfalt la îndemnul antrenoarei, cât şi la parada în sine, la care au participat sute de copii de la şcoli şi grădiniţe din Piteşti.

Directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei, a anunţat că au fost solicitate puncte de vedere de la mai multe instituţii, inclusiv de la federaţia sportivă de specialitate, în acest din urmă caz cu privire la gradul de pericol al exerciţiului efectuat de minoră. Au fost purtate discuţii şi cu părinţii gimnastei, care au precizat că au fost de acord cu participarea fiicei lor la eveniment.

Alte sesizări cu privire la defilarea de la Simfonia lalelelor au ajuns la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Nicoleta Andrei, antrenoarea de gimnastică ritmică a fetiţei, susţinea într-o postare pe pagina sa de Facebook, după după apariţia în spaţiul public a primelor reacţii, că participarea copiilor la parada de la Simfonia lalelelor nu trebuie politizată.

"Simfonia lalelelor la care participam cu mult drag şi mândrie argeşeană. Un eveniment marcant pentru toată suflarea piteşteană la care copiii merg cu entuziasm şi mândrie pentru dragostea faţă de judeţul în care s-au născut şi defilează cu multă nerăbdare şi plăcere în faţa tuturor oamenilor, nu numai în faţa autorităţilor. (...) Nu politizaţi copiii, mai bine susţineţi-i, au nevoie de moralitate şi integritate în societate", se arată în postare.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a solicitat Avocatului Poporului să ia atitudine faţă de "acţiunile de defilare a copiilor prin faţa liderilor PSD-ALDE", referindu-se la evenimentul Simfonia lalelelor de la Piteşti.

"I-am solicitat Avocatului Poporului să ia atitudine în legătură cu acţiunile de defilare a copiilor prin faţa liderilor PSD-ALDE. Imaginile care au şocat o ţară întreagă, cu copilul obligat să se rostogolească pe asfalt în faţa tribunei oficiale, reprezintă de fapt un atac brutal la valorile naţiunii noastre şi o amputare a demnităţii umane", preciza deputatul liberal într-un comunicat transmis AGERPRES pe 24 aprilie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...