Argeş: Doi bărbaţi reţinuţi pentru ultraj; unul a ameninţat o poliţistă, altul a lovit un agent

Argeş: Doi bărbaţi reţinuţi pentru ultraj; unul a ameninţat o poliţistă, altul a lovit un agent

Doi bărbaţi din judeţul Argeş, unul filmat când a înjurat şi a ameninţat o poliţistă, iar altul suspectat că a lovit şi a ameninţat cu moartea un agent, au fost reţinuţi pentru ultraj.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, primul incident s-a produs pe data de 31 octombrie, la Piteşti.

"În timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au efectuat verificări cu privire la un autoturism, staţionat neregulamentar (...). După legitimarea conducătorului auto, cu ocazia prezentării procesului verbal de contravenţie, bărbatul în cauză, de 30 de ani, din comuna Cetăţeni, ar fi adresat injurii şi ameninţări poliţistei din cadrul Biroului Rutier Piteşti care a aplicat măsura", se arată în comunicat.

Incidentul a fost înregistrat cu echipamentul tip body-cam din dotarea poliţistei, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Ulterior, procurorul de caz a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore.

"De asemenea, în ziua de 1 noiembrie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au intervenit la un apel primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 privind o stare conflictuală pe raza comunei Vedea. Cu ocazia intervenţiei, un bărbat de 36 de ani din Vedea ar fi ameninţat cu moartea şi ar fi lovit pe unul dintre agenţii din patrulă", se mai menţionează în comunicat.

Conform IPJ Argeş, şi această agresiune a fost înregistrată de camera aflată în dotarea poliţistului. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar agresorul a fost reţinut pentru ultraj. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…