Argeș: Doi pacienți internați la SJU cu gripă și alte afecțiuni au murit; numărul deceselor a ajuns la nouă

Argeș: Doi pacienți internați la SJU cu gripă și alte afecțiuni au murit; numărul deceselor a ajuns la nouă

Doi pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești cu gripă sezonieră și alte afecțiuni au murit în ultimele 24 de ore, după ce șapte decese din cauze similare s-au înregistrat în luna februarie în aceeași unitate medicală. Potrivit informațiilor furnizate joi de Instituția Prefectului Argeș, pacienții care au decedat aveau ambii 43 de ani și proveneau din localități aflate în nordul județului. Pe lângă gripă, ei sufereau de probleme hepatice și respiratorii.

La SJU Pitești mai este internat un pacient în cazul căruia diagnosticul de gripă a fost confirmat, precum și alți cinci în cazul cărora se așteaptă rezultatele analizelor.

Un alt pacient suspect de gripă sezonieră a fost transferat în cursul zilei de joi de la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel la Spitalul Matei Balș din București.

Potrivit unui comunicat din 1 martie al SJU Pitești, șapte dintre cei 16 pacienți internați în luna februarie la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești cu gripă sezonieră au murit, în toate cazurile de deces fiind vorba de pacienți care aveau și alte afecțiuni asociate.

Conform unității medicale, între 1 și 29 februarie au fost recoltate și trimise la Institutul Cantacuzino 25 de teste pentru gripă de la bolnavii la care a existat suspiciunea de infecție respiratorie virală. Dintre acestea, nouă au fost negative, iar 16 au fost pozitive pentru gripa sezonieră.

"Pacienții s-au prezentat în UPU cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală alterată, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, pancitopenie, insuficiență cardiacă). Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie intensivă susținută (ventilație neinvazivă, intubație, ventilație mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare), adaptată la fiecare caz in parte", se preciza în comunicatul de marți.

Șapte dintre bolnavi, cu vârste între 36 și 70 de ani, au decedat în urma unor complicații pulmonare — suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută, multiple comorbidități și decompensarea unor afecțiuni cronice, conform aceleiași surse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…