Argeș: ISU a început programul de pregătire a voluntarilor înscriși în proiectul "Salvator din Pasiune"

Argeș: ISU a început programul de pregătire a voluntarilor înscriși în proiectul "Salvator din Pasiune"

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a început, sâmbătă, programul de pregătire a celor 22 de voluntari înscriși în proiectul "Salvator din Pasiune", derulat la nivel național.

"Începând de azi, pompierilor argeșeni li se vor alătura 22 de voluntari în situații de urgență. Aceștia au fost selectați în urma parcurgerii etapelor de depunere a dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate", se arată într-un comunicat al ISU Argeș.

Participanții la programul de pregătire vor urma cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile IGSU și vor învăța noțiunile de prim ajutor de bază, în cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență de la Detașamentul de Pompieri Bradu.

După parcurgerea programelor de pregătire, voluntarii vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat, vor putea participa la misiuni de intervenție și vor fi angrenați în diverse acțiuni.

"Cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, voluntarii noștri provin din toate categoriile socio-profesionale, fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență", se precizează în comunicat.

Proiectul "Salvator din pasiune" urmărește susținerea activităților de voluntariat, care vor consta în sprijin acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și activități pentru prevenirea acestor situații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro