Argeș: Percheziții în trei județe la suspecți de evaziune fiscală

Argeș: Percheziții în trei județe la suspecți de evaziune fiscală

Polițiștii din Argeș efectuează, miercuri, 11 percheziții în trei județe, la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală.

Descinderile au loc în județele Argeș, Vâlcea și Sibiu, într-un dosar instrumentat de ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2008 — 2010, administratorii unei societăți comerciale din Mioveni ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții fictive de piese auto și servicii de transport, de la trei societăți comerciale de pe raza județelor Vâlcea și Sibiu", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.

Conform aceleiași surse, valoarea tranzacțiilor fictive depășește trei milioane de lei. Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii se ridică la 1,44 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

După finalizarea perchezițiilor, șase persoane vor fi conduse la audieri.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…