Argeş: Percheziţii într-un dosar de trafic de minori şi de droguri; şapte suspecţi conduşi la audieri

Argeş: Percheziţii într-un dosar de trafic de minori şi de droguri; şapte suspecţi conduşi la audieri

Procurorii DIICOT şi ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti au efectuat, miercuri, opt percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, într-un dosar de trafic de minori şi de droguri, şapte suspecţi urmând să fie conduşi la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, în dosar se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism, efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada februarie - noiembrie, sub pretextul unor relaţii de iubire şi prin promisiuni de întemeiere a unei familii, inculpaţii au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au găzduit într-o locaţie aflată pe raza municipiului Piteşti, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei. Inculpaţii erau cei care se ocupau de închirierea locaţiei în care fetele erau obligate să practice prostituţia, postau anunţuri pe diferite site-uri de profil în vederea atragerii de clienţi şi stabileau tariful practicat de fiecare minoră, acesta variind între 100 şi 300 lei, în funcţie de durata şi natura actului sexual", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, unii dintre membrii grupării desfăşurau activităţi de comercializare de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi droguri de risc către consumatori de pe raza judeţului Argeş.

În urma percheziţiilor de miercuri, anchetatorii au ridicat un grinder, un cântar electronic, două grame de substanţă susceptibilă a fi drog de mare risc, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice şi suporţi externi de memorie.

După finalizarea descinderilor, desfăşurate cu sprijinul jandarmilor din Argeş şi Dolj, la sediul Serviciul Teritorial Piteşti al DIICOT vor fi conduse şapte persoane, în vederea audierii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante