Argeş: Percheziţii într-un dosar evaziune fiscală şi spălare de bani; 28 de persoane au fost conduse la audieri

Argeş: Percheziţii într-un dosar evaziune fiscală şi spălare de bani; 28 de persoane au fost conduse la audieri

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti au efectuat mai multe percheziţii în judeţele Argeş şi Iaşi, într-un dosar evaziune fiscală şi spălare de bani, 28 de persoane fiind conduse la audieri.

Cele 18 percheziţii domiciliare au fost efectuate sub coordonarea procurorilor DIICOT şi cu sprijinul jandarmilor, la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş şi Iaşi, bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2008 - 2014, membrii grupului infracţional format din mai multe persoane fizice şi juridice, în baza unor înţelegeri infracţionale anterior stabilite, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale documente privind operaţiuni comerciale nereale, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. Din activitatea infracţională, cei în cauză ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 8.000.000 de lei", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate documente şi înscrisuri cu valoare probatorie.

După finalizarea descinderilor, 28 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri, urmând ca după administrarea probatoriului să fie luate măsurile legale care se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri