Argeş: Poliţiştii au făcut uz de armă pentru oprirea unui autoturism; şoferul fugar băuse şi nu avea permis

Argeş: Poliţiştii au făcut uz de armă pentru oprirea unui autoturism; şoferul fugar băuse şi nu avea permis

Poliţiştii din municipiul Curtea de Argeş au făcut uz de armă, duminică, pentru oprirea unui autoturism condus de un bărbat care consumase alcool şi nu avea permis.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, în autoturismul urmărit se mai aflau patru persoane, printre care şi un minor.

"Poliţiştii (...) au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa pe DN 7C, pe raza localităţii Albeştii de Argeş, al cărui conducător auto nu l-a respectat, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, iar ca urmare a nerespectării semnalelor au fost trase focuri de avertisment în plan vertical, precum şi asupra pneurilor", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, autovehiculul a fost oprit în municipiul Curtea de Argeş, după ce pneul din stânga faţă s-a desumflat, fără a se înregistra răniţi sau pagube materiale.

Un bărbat de 41 de ani din Câmpulung Muscel, aflat la volanul autoturismului, a fost imobilizat de poliţişti, stabilindu-se că nu deţine permis de conducere. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, de la care fapta constituie infracţiune.

"De asemenea, în autoturismul în cauză se mai aflau, în afară de bărbatul depistat, alţi doi bărbaţi, precum şi o femeie şi un copil minor, toţi fiind conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări", precizează IPJ Argeş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...