Argeș: Probe de apă și lactate, recoltate de inspectorii DSVSA în cazul fetiței cu sindrom hemolitic uremic

Argeș: Probe de apă și lactate, recoltate de inspectorii DSVSA în cazul fetiței cu sindrom hemolitic uremic

Mai multe probe de apă și produse lactate au fost recoltate duminică, în cadrul anchetei epidemiologice deschise după ce o fetiță de un an și opt luni din Pitești a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

*O fetiță din Pitești cu sindrom hemolitic uremic, internată la Spitalul "Marie Curie"

Probele au fost recoltate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) atât de la domiciliul părinților din Pitești, cât și de la domiciliul bunicilor din orașul Topoloveni.

Potrivit reprezentanților DSVSA Argeș, probele recoltate au fost trimise pentru a fi analizate la București, primele rezultate fiind așteptate în zilele următoare.

Ancheta epidemiologică a fost declanșată după ce fetița de un an și opt luni a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Marie Curie din București, fiind diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

"Pe 13 mai s-a prezent la Spitalul de Pediatrie din Pitești o fetiță de un an și opt luni cu următoarea simptomatologie: vărsături și scaune diareice cu striuri sangvinolente, cu debut de două zile. În urma investigațiilor, s-a constatat că pacienta prezintă sindrom de retenție azotată, citoliză hepatică și trombocitopenie.

Pe baza acestor investigații, medicii de la Spitalul de Pediatrie au comunicat cu Spitalul Marie Curie despre caz și s-a decis transferul de urgență la unitatea medicală din București. (...) În urma acestei situații, s-a declanșat o anchetă epidemiologică sub coordonarea DSP Argeș", se arată într-un comunicat transmis de Instituție Prefectului Argeș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...