Argeș: Reprezentanți din Ministerul Educației și cel al Muncii au făcut verificări în cazul elevului diagnosticat cu ADHD (surse)

Argeș: Reprezentanți din Ministerul Educației și cel al Muncii au făcut verificări în cazul elevului diagnosticat cu ADHD (surse)

O echipă formată din reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Ministerului Muncii s-a deplasat, luni, la Pitești, pentru a face verificări în cazul protestului unor elevi de la Școala 16 față de un coleg diagnosticat cu ADHD, au precizat surse din Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Potrivit acelorași surse, reprezentanții celor două ministere au cerut relații privind demersurile făcute de autoritățile școlare pentru soluționarea cazului, precum și documente referitoare la situația școlară și medicală a elevului cu ADHD.

Elevii unei clase a VII-a de la Școala 16 din Pitești au refuzat timp de trei zile să intre la ore, afirmând că nu se simt în siguranță din cauza colegului lor, care i-ar fi amenințat în repetate rânduri cu acte de violență. Protestul copiilor a fost susținut și de părinți.

Protestul elevilor a încetat pe 20 octombrie, după o serie de demersuri făcute de reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate.

"După o analiză a tuturor informațiilor legate de acest caz și după consultarea părinților elevului, s-a convenit ca acesta să efectueze în zilele următoare un consult medical de specialitate, urmând ca pe parcursul acestei perioade să beneficieze de scutire medicală de la orele de curs. Numai după realizarea acestor investigații medicale, coroborate cu rezultatele evaluărilor psihologice, specialiștii vor putea stabili dacă elevul își va putea continua studiile în învățământul de masă sau se va apela la o altă formă de învățământ, respectiv învățământul special sau învățământul la domiciliu", informa un comunicat al Instituției prefectului Argeș.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a anunțat, pe 21 octombrie, că a depus o plângere penală în acest caz.

"CEDCD a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare, conform prevederilor Codului penal, împotriva a patru părinți care au înțeles să își folosească propriii copii și colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități", se arăta într-un comunicat al CEDCD.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Mirela Bărbulescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...