Argeș: Reprezentanți din Ministerul Educației și cel al Muncii au făcut verificări în cazul elevului diagnosticat cu ADHD (surse)

O echipă formată din reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Ministerului Muncii s-a deplasat, luni, la Pitești, pentru a face verificări în cazul protestului unor elevi de la Școala 16 față de un coleg diagnosticat cu ADHD, au precizat surse din Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Potrivit acelorași surse, reprezentanții celor două ministere au cerut relații privind demersurile făcute de autoritățile școlare pentru soluționarea cazului, precum și documente referitoare la situația școlară și medicală a elevului cu ADHD.

Elevii unei clase a VII-a de la Școala 16 din Pitești au refuzat timp de trei zile să intre la ore, afirmând că nu se simt în siguranță din cauza colegului lor, care i-ar fi amenințat în repetate rânduri cu acte de violență. Protestul copiilor a fost susținut și de părinți.

Protestul elevilor a încetat pe 20 octombrie, după o serie de demersuri făcute de reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate.

"După o analiză a tuturor informațiilor legate de acest caz și după consultarea părinților elevului, s-a convenit ca acesta să efectueze în zilele următoare un consult medical de specialitate, urmând ca pe parcursul acestei perioade să beneficieze de scutire medicală de la orele de curs. Numai după realizarea acestor investigații medicale, coroborate cu rezultatele evaluărilor psihologice, specialiștii vor putea stabili dacă elevul își va putea continua studiile în învățământul de masă sau se va apela la o altă formă de învățământ, respectiv învățământul special sau învățământul la domiciliu", informa un comunicat al Instituției prefectului Argeș.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a anunțat, pe 21 octombrie, că a depus o plângere penală în acest caz.

"CEDCD a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare, conform prevederilor Codului penal, împotriva a patru părinți care au înțeles să își folosească propriii copii și colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități", se arăta într-un comunicat al CEDCD.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Mirela Bărbulescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos