Argeș: Șapte pacienți internați în februarie la SJU cu gripă sezonieră au murit; toți aveau afecțiuni asociate

Argeș: Șapte pacienți internați în februarie la SJU cu gripă sezonieră au murit; toți aveau afecțiuni asociate

Șapte dintre cei 16 pacienți internați în luna februarie la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești cu gripă sezonieră au murit, în toate cazurile de deces fiind vorba de pacienți care aveau și alte afecțiuni asociate, au anunțat, marți, reprezentanții unității medicale.

Potrivit unui comunicat al SJU Pitești, între 1 și 29 februarie au fost recoltate și trimise la Institutul Cantacuzino 25 de teste pentru gripă de la bolnavii la care a existat suspiciunea de infecție respiratorie virală. Dintre acestea, nouă au fost negative, iar 16 au fost pozitive pentru gripa sezonieră.

"Pacienții s-au prezentat în UPU cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală alterată, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, pancitopenie, insuficiență cardiacă). Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie intensivă susținută (ventilație neinvazivă, intubație, ventilație mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare), adaptată la fiecare caz in parte", se precizează în comunicat.

Șapte dintre bolnavi, cu vârste între 36 și 70 de ani, au decedat în urma unor complicații pulmonare — suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută, multiple comorbidități și decompensarea unor afecțiuni cronice, conform aceleiași surse.

În prezent, în secția de terapie intensivă a SJU Pitești mai sunt internați patru bolnavi dintre cei 16 care au fost confirmați pozitiv cu gripa sezonieră.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa