Argeş: Trei cadre medicale din Câmpulung Muscel - confirmate cu COVID-19; anchetele epidemiologice sunt în derulare

Argeş: Trei cadre medicale din Câmpulung Muscel - confirmate cu COVID-19; anchetele epidemiologice sunt în derulare

Trei cadre medicale din municipiul Câmpulung Muscel au fost confirmate cu COVID-19, ancheta epidemiologică fiind în derulare, a anunţat, miercuri, Instituţia Prefectului Argeş.

"Este vorba despre două asistente medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung şi o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung. Cele trei cadre medicale manifestă forme uşoare ale bolii provocate de coronavirus şi se află în prezent internate la Spitalul Orăşenesc Mioveni", se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Conform sursei citate, ancheta epidemiologică este în derulare în aceste cazuri, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unităţii medicale.

Au fost recoltate probe de la toţi contacţii celor trei cadre medicale, în total 16, toţi angajaţi ai celor două unităţi sanitare. Persoanele care au luat contact cu asistentele şi infirmiera confirmate cu COVID-19 au fost plasate în izolare, specialiştii DSP Argeş aşteptând rezultatul testelor.

"Menţionăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unităţile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajaţii au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeş", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...