Argeş: Un bărbat suspectat de înşelăciuni şi fraude informatice a fost reţinut în urma unui flagrant

Argeş: Un bărbat suspectat de înşelăciuni şi fraude informatice a fost reţinut în urma unui flagrant

Un piteştean în vârstă de 31 de ani, suspectat de înşelăciuni şi fraude informatice, a fost reţinut în urma unui flagrant organizat de poliţişti.

"În ziua de 15 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Argeş au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic (...). Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-octombrie, cel în cauză ar fi obţinut bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care ar fi indus în eroare solicitanţii unor asemenea servicii", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş transmis, vineri, AGERPRES.

Conform sursei citate, bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă. El i-ar fi indus în eroare pe potenţialii clienţi, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani.

Anchetatorii estimează că prejudiciul creat în acest mod este de 100.000 de lei.

"Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au efectuat o acţiune de prindere în flagrant delict, imediat după ridicarea unei sume de bani obţinută prin această modalitate", au precizat reprezentanţii IPJ Argeş.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor