Argeş: Un bărbat suspectat de înşelăciuni şi fraude informatice a fost reţinut în urma unui flagrant

Argeş: Un bărbat suspectat de înşelăciuni şi fraude informatice a fost reţinut în urma unui flagrant

Un piteştean în vârstă de 31 de ani, suspectat de înşelăciuni şi fraude informatice, a fost reţinut în urma unui flagrant organizat de poliţişti.

"În ziua de 15 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Argeş au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic (...). Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-octombrie, cel în cauză ar fi obţinut bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care ar fi indus în eroare solicitanţii unor asemenea servicii", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş transmis, vineri, AGERPRES.

Conform sursei citate, bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă. El i-ar fi indus în eroare pe potenţialii clienţi, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani.

Anchetatorii estimează că prejudiciul creat în acest mod este de 100.000 de lei.

"Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au efectuat o acţiune de prindere în flagrant delict, imediat după ridicarea unei sume de bani obţinută prin această modalitate", au precizat reprezentanţii IPJ Argeş.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...